De 7 chakra’s zijn de 7 energiecentra van het lichaam. Chakra betekent ‘wiel’. Je kunt het je een beetje voorstellen als tandwielen die de energiedoorvoer verzorgen in je lichaam. Is één tandwiel een beetje roestig, dan blokkeert het, en uiteindelijk, je snapt het, loopt je hele systeem vast.

Laten we eens gaan kijken naar welke wielen of chakra’s we hebben!

De zeven chakra’s

  • 1. Basischakra: stuitje/staartbeen
  • 2. Sacraal chakra: gebied onder de navel / heiligbeen
  • 3. Zonnevlecht chakra: gebied rondom navel
  • 4. Hart chakra: gebied rondom de hartstreek
  • 5. Keel chakra: gebied rondom de keel
  • 6. Voorhoofd chakra: net iets boven de wenkbrauwen
  • 7. Kruinchakra: rondom de kruin

De eerste drie hebben te maken met jouw basis, de bovenste drie met de kosmos de hartchakra verbindt deze. Ofwel, je hart verbindt je fysieke en mentale welzijn. Klinkt logisch toch?

Ik zal ze hieronder toelichten. Wat dient waarvoor en hoe kun je bv merken dat je energie van een bepaalde chakra niet meer goed stroomt? Dat je tandwiel is ‘vastgeroest’ als het ware.

1. Basischakra

Je basischakra zorgt ervoor dat je je lekker ‘geaard’ voelt, beide benen op de grond, stabiel. Heb je dat gevoel niet, ben je uit het lood geslagen, begin dan hier met het fixen van jezelf.

Voor elke chakra heeft de Groene Linde een olie en een auraspray, in flesjes met prachtige etiketten.

Geurtonen: oa rozenhout, citroen, patchouli

Basischakra olie | Basischakra auraspray

2. Sacraal chakra

Deze heeft alles te maken met seksualiteit en creativiteit. Sta jij goed in verbinding met jezelf? Dan kun je ook anderen liefhebben zonder blokkades. En stroomt je creativiteit in overvloed. Heb jij moeite met het uiten van jouw gevoel naar bv je partner of loopt je creativiteit vast? Dan is dit de chakra waar je mee aan de slag moet.

Geurtonen: mandarijn, geranium en kruidnagel

Sacraal chakra olie | Sacraal chakra auraspray

3. Zonnevlecht chakra

Vind jij jezelf echt hartstikke goed gelukt? Jouw zonnevlecht is tiptop in orde. Ben je te kritisch, vind je dat een ander het nu net wat leuker voor elkaar heeft, kortom, ben je nog niet helemaal tevreden over jezelf? Tijd voor actie bij je zonnevlecht tandwiel!

Een goed ontwikkelde zonnevlecht chakra zorgt op fysiek vlak voor een goed werkende spijsvertering, maag, lever en milt.

Geurtonen: oa lavendel, zilverspar en geranium

Zonnevlecht chakra olie | Zonnevlecht chakra auraspray

4. Hartchakra

De verbindende factor. De hartchakra verbindt de bovenste drie met de onderste drie. Uitermate belangrijk dus, dat deze goed geolied is. Ben jij goed in balans, in staat andere mensen lief te hebben? Voel je je geborgen? Jouw hartchakra heeft geen hulp nodig… Faal jij hier wellicht een beetje in? Probeer een van de onderstaande producten eens.

Geurtonen: oa rozenhout, lavendel en tuberoos

Hartchakra olie | Hartchakra auraspray

5. Keelchakra

We gaan door naar de bovenste drie chakra’s. De keelchakra zorgt voor oa goed kunnen spreken en vertrouwen winnen van andere. Dit tandwiel is de verbinder tussen ratio en gevoel. Zit jij teveel in je hoofd? Heb je de neiging alles driemaal door te nemen voor je ergens aan begint?

Fysiek kan het klachten veroorzaken in de keel (denk aan heesheid), schildklier, oorpijn en gebitsproblemen.

Geurtonen: oa bezoë, bloedsinaasappel en rozemarijn

Keelchakra olie | Keelchakra auraspray

6. Voorhoofdchakra

Ook wel het ‘derde oog’ chakra genoemd. Als deze goed werkt, kun je jezelf openstellen en een hoger bewustzijn bereiken. Heb jij veel last van angsten, een gevoel van doelloosheid en concentratieproblemen? Fix deze chakra.

Geurtonen: oa geranium, zilverspar en lavendel.

Voorhoofdchakra olie | Voorhoofdchakra auraspray

7. Kruinchakra

Ben jij goed met alles verbonden? Heb jij een diep gevoel van harmonie en tevredenheid? Voel jij je totaal gelukkig? Dan heb jij zelfs je kruinchakra helemaal in orde. Bij hoofdpijn, verwardheid, slaapstoornissen en depressie is dit de

Geurtonen: oa lavendel, Roomse kamille en geranium

Kruinchakra olie | Kruinchakra auraspray

Olie, spray of roll on?

Beide kun je naast elkaar gebruiken. De spray gebruik je door even met aandacht (even flink met de voeten op de grond, of in een andere houding die jij prettig vindt) een boven je hoofd te sprayen.
De olie kun je in de diffuser gebruiken of bv om een heerlijk voetenbadje te maken.

Nanda K