Ha lekker! Januari! Ik vind dit altijd dé ultieme tijd om het huis onder handen te nemen. Eens lekker op te ruimen en schoon te maken.

De donkere dagen in januari

Heerlijk vind ik het! Kast voor kast ploeg ik door. Oud papier, kleding, oude tijdschriften en boeken. Elke lade, plank maak ik direct lekker schoon. En in elke ruimte zet ik lekker een diffuser aan met een fijne, reinigende olie.
Deze klus hoeft niet in één keer geklaard te worden. De weekenden zijn vaak druilerig en buiten is het kil. Heerlijk om het dan binnen weer gezellig te maken!

Hoe pak je dat het best aan? In mijn ogen kun je het huis het best opdelen in stukken die je per keer gaat opruimen en schoonmaken. Geef elke kast die je wilt opruimen een label mee… is dit een S, M of L klus? S en M klusjes kunnen doordeweeks. Voor een L klus (de garage bv) heb je misschien een weekend nodig.
Zorg voor 3 optie’s voor alles wat je door je handen laat glijden: houden, weggeven of weggooien.
Voor het weggooien maak je een mooi station in de garage bv. Alles wat weggegeven moet worden zet je achter in je auto. Zo blijft het overzichtelijk en leuk!

Energetisch reinigen

Wil je je huis energetisch reinigen, dan hebben we voor jou salie smudge sticks te koop. Of doe de olie bergkristal of 3 druppels salie en 3 druppels palo santo in je diffuser.

Ramen open

Heerlijk even de verwarming uit en de ramen open op een mooie dag! Vaak zie je met die laaghangende zon ook hoe vies de ramen zijn. Maak zelf een heerlijke, natuurlijke glasreiniger met een dopje castillezeep en 5 druppels citroenolie.

De bedden

We weten allemaal dat er huisstofmijt in onze bedden leven. Van de gedachte alleen, krijg ik al jeuk op mijn armen! Wil jij je bed eens écht even goed reinigen? Dan hebben wij een mooie blog voor jou geschreven: Huisstofmijt behandelen met etherische olie.

Lekker soppen

Ik weet het zeker, wij hebben echt de lekkerste schoonmaakmiddelen! Oranex allesreiniger en Oranex sanitair reiniger. Deze zijn ook als set te verkrijgen. Heerlijke citrusgeuren verspreiden zich in je huis. Echt fantastisch!

Kleding

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb een 10+ kind in huis. Die hebben nog wel eens de neiging om op de kamer een soort iglo van kleding te verzamelen. Eens in de zoveel tijd durf ik het aan de kamer in te lopen en de was te verzamelen.

Tip om jouw was heerlijk te laten geuren: koop een paar drogerballen van katoen en besprenkel deze lekker met wat etherische olie. Eucalyptus, bergkristal en citrusgeuren doen het wat mij betreft prima in de wasdroger.

Heb je veel sportkleding? Zweet luchtjes kun je weg krijgen door een scheut azijn toe te voegen aan de was.

Subtiele geur in de linnenkast

Leg in een schaaltje een amberblokje neer. Geur weg? Rasp een stukje van het blokje af. Ik heb deze ook in mijn servieskast en voorraadkast liggen. Geen idee wat je allemaal kunt met amberblokjes? Je leest het hier: doen met amberblokjes.

Toilet

Bij ons in het toilet staat een aroma steen, met daarnaast een olie van hét moment. Tot de kerst was het Cristmas in a Mug, maar nu vind ik citrusgeuren weer lekker verfrissend. Ook een tip, een hanger van katoenen draad, waar je telkens een olie op druppelt.

De auto

Vind je dat ook zo’n satisfying moment? Als de auto door de carwash is geweest? Ik wel! In de fan van mijn dashboard zit een rvs autoclip met een lekkere olie. Pepermunt of Focus & Boost vind ik daar fijn!

Hoe dan ook, neem lekker de tijd voor je grote schoonmaak! Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd!

Nanda K