In deze blog geven we advies over al onze producten voor baby’s en kinderen.

Advies voor diffusers

Gebruik een diffuser in de kinderkamer pas vanaf 6 maanden. Ventileer deze ruimte goed.

Olie

De kinderlijn van De Groene Linde is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Er zijn meer dan 120 soorten natuurzuivere etherische oliën beschikbaar.

Het is belangrijk dat je met aandacht je producten voor kinderen kiest.

Daarom hier een gericht advies voor een aantal belangrijke klachten waar een groot deel van alle enkelvoudige oliën (oliën die bestaan uit 1 ingrediënt, zoals lavendel, roos & citroen) en samengestelde oliën (oliën die bestaan uit een mengsel van diverse oliën, zoals Knuffelbeer), rollers en roomspray’s bij kunnen ondersteunen.

Hoe gebruik je etherische olie bij baby’s?

Je kan een etherische olie op vele manieren inzetten:

  • Diffusen: in een van onze prachtige kinderdiffusers. Een diffuser zorgt voor een fijne verneveling van de olie in de ruimte, dmv koudwaterverneveling. Dit draagt ook bij aan een beter slaapklimaat, waardoor je minder last hebt van droge neus en ogen. Ideaal voor elke ruimte in huis, de kinderkamer en zelfs op je vakantie adres.
  • Sprayen: De Groene Linde heeft een breed assortiment roomsprays, aurasprays en luchtverfrissers om uw aura en huis te kunnen reinigen of ondersteunen. Heb je geen diffuser? Dan is een roomspray een ideaal middel om de etherische olie te vernevelen in een ruimte, op je beddengoed of kleding. Ook fijn als je op vakantie gaat. Bij kleine kinderen wordt geadviseerd de roomsprays alleen in de kamer te sprayen 10 minuten voor het naar bed gaan.
  • Rollen: Er staat een groot assortiment kant en klare rollers (roll-on) in de webshop. De Groene Linde heeft deze rollers al voor jou gemaakt. Deze rollers zijn fijn voor snel gebruik op de huid. Je kunt een roller gebruiken onder de voeten, achter de oren, op de slapen, kuiltje in de nek, hals, polsen enz. Je kunt ook heel eenvoudig zelf een roller maken. Zie hiervoor het artikel ‘Hoe maak ik een roller’. Hier vind je ook de verduntabel voor het verdunnen van etherische olie bij kinderen. Fijn hierbij is da kinderen het zelf veilig kunnen aanbrengen en het handig is om in een (logeer)tas mee te nemen.
  • Massage: is een fijne manier om een etherische olie aan te brengen op de huid (bv onder de voetjes). Verdun een etherische olie altijd met een draagolie, zoals Konijntje Zacht.
  • Bad: bij gebruik van een etherische olie in bad is het noodzakelijk de etherische olie niet direct in het water te doen maar de olie eerst te mengen met epsomzout, suiker of Himalaya-zout. Op deze manier wordt de olie beter opgenomen in het water en gaat het niet bovenop het water drijven.

Hoe meng je de olie zelf?

Het zelf mengen van etherische olie kan heel goed, hier geld alleen 1 gouden regel.
Enkelvoudige olie + enkelvoudige olie = Oké
Samengestelde olie + enkelvoudige olie = Oké
Samengestelde olie + samengestelde olie = Nee
Bovenstaande toepassingen zijn de meest gebruikte. Dagelijks worden er op Instagram en Facebook door mij persoonlijk leuke tips en weetjes gedeeld over etherische olie. Zelfs in de maandelijkse nieuwsbrief wordt je elke keer weer verrast. Ook ik leer elke dag nog bij.

Slechts bedoelt als indicatie…

Hetgeen ik hieronder heb opgenomen aan advies is slechts een indicatie. Het vraagt bijna altijd nadere verdieping. Je kan daarvoor heel eenvoudig alle informatie terug vinden op mijn website bij de producten. Ook kan je natuurlijk na gerichte oriëntatie contact met mij (Carolien) opnemen door middel van het contactformulier op de website.

Zoek je een etherische olie of auraspray die niet verkocht word in mijn webshop dan kan ik dit altijd voor je bestellen. Houd wel rekening met een levertijd van 2 tot 3 werkdagen.

Toegestane oliën bij baby’s vanaf 6 maanden

Dit worden ook wel de zachte enkelvoudige oliën genoemd.

Je kunt ook het flesje gesloten in het bedje leggen, dit kan ook bij kinderen onder de 6 maanden. De energie die uit het flesje komt is al genoeg om je baby te ondersteunen.

Wees alert op de volgende aandoeningen, waarbij het gebruik van etherische olie wellicht niet verstandig is: epilepsie, huidaandoeningen en astma.

Niet toegestaan onder de 6 jaar

Groene Linde baby- en kinderlijn

Vanaf 0 maanden
Zere billetjes: nilotica balsem (ook goed in te zetten bij andere huidproblemen)
Ontspannen: Pandabad badolie | Sterrenstof roomspray | Rainbow Mist roomspray
Basis massage-olie: Konijntje Zacht
Kramp: Relax the Cramps baby tool
Slaapproblemen: Stars & Dreams baby tool
Prikkelbaar: Zonnestraal roomspray | Love & Joy baby tool
Hechtingsproblemen: Safe & Secure baby tool
Frisse kamer: Biggetje Fris natuurlijke luchtverfrisser

Vanaf 6 maanden
Hechtingsproblemen: Safe & Secure massage-olie
Kramp: Relax the Cramps massage-olie
Prikkelbaar: Love & Joy massage-olie
Slaapproblemen: Stars & Dreams massage-olie
Verkouden: Cough & Cold wrijfolie

Vanaf 1 jaar
Blauwe plekken: All Purpose balsem

Vanaf 2 jaar

Angsten: Monstertjesspray roomspray, om monsters te verjagen.

Beschermen tegen negatieve energie van andere kinderen: je kent het wel, je kind speelt met het ene kind heel leuk, speelt het met een ander kind, dan verandert jouw kind en is het dus niet zichzelf. Op die dagen kan Blije Hondjes je goed helpen als bescherming. Ook als jij zelf ervaart dat bepaalde kinderen negatieve energie achterlaten. Blije Hondjes is beschikbaar als roller, roomspray en olie.

Druk: Is je kind druk na een heftige dag op school, een schoolreisje of verjaardag? Koele Pinguïn helpt weer te balanceren. Verkrijgbaar in roller, olie en roomspray.

Kramp: Muizenbuikje massage olie, je kunt deze gebruiken als wrijfolie.

Nachtmerries: Kippendroom, heeft als basis de ingrediënten van de Knuffelbeer (zorgt dus voor een veilig gevoel) met als toevoeging lavendel en lavendin, voor heerlijke dromen. Verkrijgbaar in roller, roomspray en olie.

Verkouden: Niets zo vervelend als een kind wat niet kan slapen door een verkoudheid. Doe lekker de olie in de diffuser, rol Verkouden Neusje onder de voetjes of gebruik een roomspray.

Veilig gevoel: heeft je kind een veilig gevoel nodig (bv bij een verhuizing, scheiding, irreële angst etc), dan is Knuffelbeer een goede oplossing! Verkrijgbaar in roller, roomspray en olie. Dit was voorheen Beschermbeer.

Slaapproblemen: Slaap Schaapje, met lavendel en lavendin, wat bekend staat om een prettige ondersteuning bij het slapen gaan. Het kalmeert het lichaam en ontkracht. Verkrijgbaar als olie, roomspray en roller.

Zelfvertrouwen: kan je kindje wel wat ondersteuning gebruiken bij het zelfvertrouwen? En voegt het zich teveel naar anderen. Dan is Kattenzelf een perfecte olie. Verkrijgbaar in roller, roomspray en olie.
Is het probleem juist dat het kind wel wat power kan gebruiken? Gebruik dan Leeuwenkracht olie, roller of spray.

Vanaf 4 jaar
Beschermen tegen energielekken: Egeltje. Denk bv aan een drukke verjaardag, schoolreisje, een kind wat snel energie van anderen overneemt. Gebruik deze vooraf of tijdens het evenement. Verkrijgbaar in roller, roomspray en olie.

Energetisch reinigen: Is je kind helemaal hyper? Iets te druk gehad? Dan is het tijd om energetisch te reinigen. Walvisje is er voor kids vanaf 4 jaar in een olie, spray of roller.

Groeipijn: wij hebben de olie Groeipijn, zachtjes in masseren en daarna een warme doek over de pijnlijke plekken.

Onrust/gronden: Is je kind onrustig, en denkt je kind teveel na? Moet het even de beide benen op de grond zetten? Dan is Olifantje jouw olie. Verkrijgbaar in roller, olie en roomspray.

Vanaf 6 jaar
Focus: heeft je kind meer focus nodig om te kunnen leren? Overvolle klassen, een voorstelling of spreekbeurt waar je kind zich druk over maakt? Met Hocus Focus brengt je kind zijn focus weer naar het juiste punt. Verkrijgbaar in roller, spray en olie.

Dosering

De hoeveelheid die je kunt gebruiken is verschillend per leeftijd. Hieronder vind je een schema waaraan je je dient te houden. Als je dit product aanschaft raad ik je aan om dit schema ergens te noteren of uit te printen zodat je bij twijfel dit schema kunt raadplegen.

3-6mnd 6-12mnd 12-24mnd
elke voet 1 dr 2 dr 3 dr
rug 0 dr 2 dr 2 dr
max 2x per dag 3x per dag 5x per dag

Inspiratie magazine

Sinds oktober 2022 heeft de Groene Linde nu ook een inspiratiemagazine uitgebracht voor kinderen.
Bestel hem mee met je bestelling.

Olierecepten voor baby’s

Deze olierecepten kun je jouw baby weer een stukje gelukkiger maken. Ze mogen worden toegepast bij baby’s vanaf 6 maanden.

1. BERG
Mix 2 eetlepels kokosolie met 1 druppel citroen en 1 druppel geranium en breng een kleine hoeveelheid aan op de plekjes waar berg zit.

2. BUIKPIJN / CONSTIPATIE
Verdun 1 druppel rozemarijn, 1 druppel gember en 1 druppel sinaasappel in 2 eetlepels kokosolie en masseer dit op de maag en voetzolen.

3. HOESTEN / ADEMHALINGSPROBLEMEN
Tea tree en citroen verdunnen en gedurende 1,5 uur, elk half uur, op de borst, de rug en de voeten aanbrengen. Daarna elke 2 uur.

4. HUILEN
Optie 1: Diffuse 4 druppels van een combinatie van: lavendel met wierook, Ylang Ylang, Romeinse kamille en geranium.
Optie 2: verdun 2 druppels van een van de bovengenoemde oliën en masseer ze in op de voetzolen.

5. KALMEREN & SLAPEN
Wrijf voor het slapengaan verdunde lavendel op de voetzolen van je kind. Een druppel lavendel in de diffuser is ook fijn. Het kalmeert.

6. LUIERUITSLAG
Mix 1 druppel lavendel en 1 druppel Romeinse kamille met 1 eetlepel kokosolie en breng het voorzichtig aan op de kapotte of schrale billetjes.

7. OORPIJN
Meng 1 druppel lavendel en 1 druppel tea tree met een theelepel kokosolie en wrijf van boven naar beneden op het bot achter het oor. (Gebruik citroen in plaats van lavendel als je kind wat overbelast is). Doe dit elke 30 minuten gedurende 90 minuten. Daarna elke 2 uur herhalen.

8. DOORKOMENDE TANDEN
Breng om de 30 minuten verdunde lavendel of Romeinse kamille aan op de kaaklijn totdat je baby wat verlichting krijgt.

9. VERKOUDHEID / IMMUUNSYSTEEM VERSTERKEN
Kies twee oliën uit tijm, citroen, ceder, sandelhout, rozemarijn of roos. Voeg twee druppels toe aan 2 eetlepels gefractioneerde kokosolie en masseer dit op de nek en de borst. Of doe 2 druppels in een diffuser.

Belangrijk: raadpleeg altijd een expert of huisarts bij twijfel of vragen voordat je met etherische oliën gaat werken.

Etherische olie bij baby’s gebruiken is fijn, maar het is geen is geen medicijn. Het kan dienen als een natuurlijke ondersteuning.

Carolien B