De Bella’s Cure lijn wordt al weer enige tijd met veel goede resultaten gebruikt. Dieren hebben een zeer gevoelige reukzin. Perfect dus om klachten aan te pakken met etherische olie. Om dit veilig te kunnen doen is er een speciale lijn uitgebracht, waarbij in de receptuur rekening is gehouden met de kwetsbaarheid van dieren. Dieren reageren primair en hebben geen enkele uitleg nodig. Net zoals bij mensen kan een geur onaantrekkelijk zijn, dieren weten instinctief precies wat goed voor hen is.

De geuren werken ook bij dieren op het energetische vlak. Zo kunnen er bij dieren blokkades ontstaan die een bepaald gedrag tot gevolg hebben. Door in het energieveld van het dier te werken kunnen er blokkades ‘losgetrild’ worden, kan het dier zich ontspannen en zijn authentieke gedrag weer terug vinden. Zo simpel is het eigenlijk.

Ethersiche olie voor huisdieren, voor welke dieren geschikt?

Bella’s Cure dierenlijn is vooral gemaakt voor honden. Maar ook bij paarden, kleinvee en katten zien we geweldige resultaten. Mits goed gebruikt!

Welke proucten zijn er in de dierenlijn?

Je kunt op alle blauwe teksten klikken om direct in de shop op je juiste pagina te komen!

Confidence: Voor dieren die onzeker zijn en zich onderdanig opstellen tegenover andere dieren en mensen.

Attach to me: Voor dieren die zich niet kunnen binden aan hun baasje door een opgelopen trauma.

Pet Rescue: Bij grote schrik en paniek. Om de eerste schrikreactie te verzachten.

Trauma Free: Voor dieren die veel hebben meegemaakt en hierdoor verstoord gedrag vertonen.

Pet Relax: Voor al die momenten waarvan je weet dat je huisdier stress ervaart. Zoals bijvoorbeeld vuurwerk, dierenarts, een lange reis maken. TIP: begin een paar dagen voor een gebeurtenis met behandelen.

Over exited: Voor overenthousiaste dieren.

Separation fear: Als dieren het vervelend vinden als je uit hun buurt bent. Deze blend ondersteunt je dier tijdens de periode dat je weg bent. Je moet dit wel opbouwen en geduld hebben om je hond te laten wennen.

De verschillende blends zijn gemaakt van natuurzuivere etherische oliën. Daarbij voegt de Groene Linde kristallen toe die een paar weken in de zogenaamde ‘stockbottle’  liggen. Vanuit deze stockbottle worden de kleine flacons gevuld.

Hoe pas je het gebruik van etherische olie bij dieren toe?

Er zijn verschillende manieren om de etherische olie te gebruiken. Wat er bij jouw huisdier werkt, ligt aan het dier, deze is leidend. Zo gebruik je bij katten nooit rechtstreeks olie op de vacht.

Ook dieren met epilepsie of te hoge bloeddruk kunnen op energetische niveau worden behandeld, maar nooit direct met de olie zelf.

 • Verdampen doormiddel van een diffuser in huis. Voeg maximaal 4 druppels toe aan het water van de diffuser, verdamp dit 20 minuten in huis. Daarna zet je de diffuser weer uit.
 • Een druppel op de deken van je huisdier
 • Op de vacht of poten: verdun de olie met een basisolie (bv amandelolie of sesamolie). 50ml basis olie + 10 druppels van de gekozen blend
 • Onverdund op de kussentjes van de poten (niet bij katten).  Ttest wel voorzichtig of het dier dit kan verdragen!
 • Druppel op de puntjes van de oren (niet bij katten). Ook hier weer de tip om voorzichtig te proberen.
 • Op jouw handen methode 1: druppel het op je handen en verdeel het over handen en onderarmen. Strijk nu net boven het lichaam van het dier van kop naar achterpoten. Tik bij de achterpoten even de grond aan. Herhaal dit enkele malen.
 • Op jouw handen methode 2: doe een druppel in je handen, verdeel die over je handen en leg 1 hand voor op de borst en de andere achter op de rug, tegen de staart aan. Laat je handen daar net zo lang liggen tot de hond aangeeft dat het genoeg is.
 • Doe een klein beetje van de gekozen geurfrequentie in een testbuisje, zo een die je ook bij de parfumerie krijgt als tester. Leg dit buisje neer op een plek waar het dier vaak ligt. Dit is een goede manier om katten te helpen.

  Hoeveel etherische olie gebruik je bij huisdieren?

  Het is best lastig om te bepalen hoeveel druppels je nodig hebt om een goed resultaat te krijgen. Je hebt een klein flesje van 10 ml in je handen, dat zijn ongeveer 200 druppels. Bij dieren gebruik je veel minder etherische olie dan bij mensen.

  Als je de olie zou verdampen in een diffuser, dan heb je (met 4 druppels) wellicht niet het idee dat je iets ruikt. Hou er rekening mee dat wanneer je zelf de geur niet ruikt, deze wel werken op energetisch niveau. Less is more!

  Gebruik dus niet te veel en ook niet teveel achter elkaar. Je kunt bij een dier beter 3 keer per dag een klein beetje gebruiken dan in 1 keer heel veel.

  Wat te doen als je dier toch met een huidirritatie reageert?

  Je eerste impuls is misschien om het af te spoelen met water. Dat helpt echter niet, omdat olie niet weg gaat met water. Je kunt het beste een neutrale basisolie op de geïrriteerde plek deppen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een wattenschijfje wat je met een basisolie doordrenkt. Heb je geen basisolie in huis? Gebruik dan een andere vette vloeistof, zoals olijfolie of zonnebloemolie.

  Katten en etherische olie

  Katten zijn niet in staat om de bestanddelen van de etherische olie in hun lichaam te verwerken. Dit komt omdat er een bepaald enzym ontbreekt. Door overmatig gebruik van etherische olie kan de kat zichzelf vergiftigen en ziek worden of zelfs dood gaan.

  Ik heb gemerkt dat kattenbezitters met bovenstaande opmerking direct in de stress schieten. De eerste vraag is meestal: ‘Ik verdamp altijd wat etherische olie in huis, kan dit kwaad?’

  Nee, dat kan geen kwaad. Wat ik wel aanbeveel is dat je de kat gelegenheid moet geven om de ruimte te verlaten. Ze voelen precies aan of iets goed voor hen is of niet. Marianne van De Groene Linde heeft zelf een kat gehad die ruim 18 jaar is geworden. Dus… geen paniek!!

  Je kunt etherische olie gebruiken bij katten, maar altijd indirect. Dit betekent dat je de geur niet op de vacht aanbrengt, maar dat je je kat energetische helpt. Dus de olie op je handen methode 1.

  Photo door Jamie Street via Unsplash

Carolien B