Meer dan eens krijgen wij de vraag: ‘Wat doen die Himalayazoutlampen nu precies?’

Wij hebben ze in alle soorten en maten, maar waarom deze lamp nu precies zo populair is, dat leggen we je graag even uit!

1. Reinigt de atmosfeer

Ja hóe dan? Himalayazout stuurt negatieve ionen uit. Jouw mobiele telefoon, laptop, tablet etc stralen allemaal positieve ionen uit.

Heel simpel gezegd balanceert het Himalayazout dus de ionen in de lucht.

Daarnaast zuivert het zout ook bacteriën, luchtjes, stof en allergenen.

2. Natuurproduct

Himalayazout is een natuurproduct. En je weet het,… Lotus houdt van alles wat natuurlijk geproduceerd is. Himalayazout is een steenzout die is ontstaan na het opdrogen van een zoutmeer in de Himalaya ontstaan, zo’n 500 miljoen jaar geleden. Eigenlijk eerder ónder de Himalaya, want dat gebergte is veel jonger. De zoutlaag zit verborgen in de aardlagen.

3. Positieve vibe

Naast het bewezen positieve effect, heeft het ook op de meeste mensen een fijn en rustgevend effect, zo’n zacht lamplicht in de woon- of slaapkamer.
Je. kunt de lamp veilig gebruiken in de babykamer.

4. Huilt mijn lamp?

Door het lampje of waxinelichtje wordt de steen een beetje verwarmd. Dat is goed! Het zout wordt warm en dus warmer dan de lucht er omheen. Zout trekt vocht aan. En zo zul je merken dat je lamp soms een beetje vochtig kan zijn aan de buitenkant. Dat is compleet normaal. Je lamp lekt of smelt niet. Het zout is namelijk gewoon hard!

5. Verschillende kleuren

Wij hebben Himalaya zoutlampen in drie kleuren. Roze/oranje, grijs en wit. Doordat het opgedroogde zoutmeer is vermengd met andere stoffen in de bodem kan het een verschillende kleur hebben. Zo hebben we bijvoorbeeld soms echte verschillen in licht- en donkergrijs. Prachtig om te zien! Elke lamp is dus compleet uniek. Je kunt uren kijken naar de vorm, de kleine schittering, de aders die door het steenzout lopen. Bijna betoverend!

6. Huisdieren

Let wel op dat je de lamp ergens neerzet waar jouw huisdieren er niet aan kunnen likken!

7. Zoveel soorten

Wij hebben zoveel soorten zoutsteenlampen dat er voor iedereen wel iets moois te vinden is. Kleine stenen voor echte waxinelichtjes, engelen, rotsen, nachtlampjes en manen. We hebben ze allemaal. Vaak ook in verschillende kleuren, roze, wit en grijs.

Nanda K