Wat kun jij doen aan onzekerheid?

Als ik in de auto zit is het altijd stil om mij heen, ik evalueer wat er in de webshop moet gebeuren en er komen allerlei gedachtes en ideeën voorbij. Voor mij een goed moment om even stil te staan.

Wat mij deze weken extra is opgevallen is, is dat de berichtjes over onzekerheid bij kinderen én volwassen veel bij ons binnen komen. Denk dan aan een lastige start op school, een vervelend gevoel voordat je weer aan het werk moet na de vakantie. Niet mee kunnen komen of emotioneel labiel zijn.

Geef jouw kind of jezelf iets mee naar school of werk dat hun doet denken aan jou of thuis, geuren kunnen hierin meer betekenen dan jij denkt. Kreeg jij vroeger niet ook de tip om jouw shirtje bij jou onrustige baby te leggen? Zo ruikt jouw kindje jouw geur en komt vaak tot rust.
Geur is herkenning en wordt gekoppeld aan de veilige omgeving. Een olie sticker kan hierbij een fijne ondersteuning zijn voor de wat kleinere kindjes, zoek samen die sticker uit en druppel hierop 1 dr olie wat jouw kind herkent als veilig en fijn, wat hem of haar doet denken aan thuis. Een hartje onder de riem? Denk eens aan een klein edelsteen hartje wat hij of zij bij zich kan dragen, als hij of zij er naar kijkt geeft dit een gevoel van veiligheid, een hartje onder de riem van je ouders, wat is er mooier dan dat?

Wat ouderen kinderen hebben vaak veel baat bij een roll-on. Deze roller gevuld met olie kun je gemakkelijk meenemen in de tas, het is prettig om onder de voetjes te rollen, in de hals, of op de polsen.

Tips:
Kattenzelf (vanaf 2 jaar)
Knuffelbeer (vanaf 2 jaar)
Leeuwenkracht (vanaf 2 jaar)
Hocus Focus (vanaf 6 jaar)
Zorg wel dat je deze geur ook thuis gebruikt op gezette momenten, zodat je een ‘geurbrug’ naar de veilige thuishaven maakt.

Denk ook eens aan een aan het jasje of etui van Typisch Shanna.

Onzekerheid bij volwassenen

Ook volwassenen kunnen enorm onzeker zijn en ons niet altijd op ons plek voelen. In feite hebben we allemaal onze onzekerheden, daar ben ik van overtuigd.

Voor jou geldt hetzelfde. Kies een vertrouwde geur voor jezelf en draag deze bij je, dit kan door middel van een roll-on, spray of bijvoorbeeld op een diffuser armband.

Tips voor rollers & spray’s:
Power Women
Confidence
Chill Pill
Zelfvertrouwen (spirituele regulatie)

Edelsteen sieraden

Een armband of steen kan ok jou een veilig gevoel geven als je dat nodig hebt;
Stenen die zorgen voor zelfvertrouwen, kracht, bescherming en steun voor zowel kinderen als volwassenen.

  • citrien
  • carneool
  • amethist
  • sodaliet
  • tijgeroog
  • hematiet
  • regenboog fluoriet

Reinigen

Na een drukke dag is het belangrijk de lading van die dag van je af te kunnen laten glijden, neem een warme douche en spoel alles even lettrlijk van je af.

De volgende spray’s helpen jou om ook energetisch te reinigen.

Lees ook even de blog over reinigen, gronden en beschermen, alles begint bij een goede basis.

Nanda K