Wat is dat eigenlijk? Reinigen, gronden en beschermen? En wat voor positief effect kan het hebben op jouw energie?

Reinigen

Energetisch reinigen met etherische oliën is gericht op het zuiveren en balanceren van de energie in een ruimte, object of persoon. Het wordt vaak toegepast binnen spirituele en holistische tradities.

Om energetisch te reinigen met etherische oliën, kun je de volgende stappen nemen:

  1. Kies de juiste etherische olie. Veelgebruikte oliën zijn salie, palo santo, lavendel, rozemarijn en sandelhout. Kies een olie die past bij het beoogde doel van de reiniging.
  2. Creëer een ritueel: Bereid jezelf en de ruimte voor op de reiniging. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je een ontspannen sfeer creëert, kaarsen aansteekt, rustgevende muziek afspeelt of mediteert.
  3. Verdun de etherische olie: Meng enkele druppels etherische olie met een draagolie, zoals jojoba-olie of amandelolie, om de olie te verdunnen voordat je deze gebruikt. Dit helpt irritatie van de huid te voorkomen.
  4. Toepassingsmethoden: Er zijn verschillende manieren om etherische oliën toe te passen voor energetische reiniging. Je kunt de olie verdampen met behulp van een diffuser, een paar druppels in je handpalmen wrijven en deze vervolgens over je lichaam bewegen, of een sprayfles vullen met water en een paar druppels olie toevoegen om een reinigende spray te maken. Visualiseer tijdens het aanbrengen dat de energie wordt gereinigd en in balans wordt gebracht.
  5. Intentie en affirmatie: Terwijl je de etherische olie toepast, kun je een positieve intentie of affirmatie uitspreken. Bijvoorbeeld: “Ik zuiver en balanceer de energie om harmonie en positiviteit te bevorderen.”

Geen tijd voor een heel ritueel of op zoek naar een quick fix: gebruik Clean Energy. Deze fijne room- en auraspray zet ik heel vaak in als er akelige conflicten zijn geweest. Of mensen negatieve energie in huis hebben gebracht.

Wil je je huis ontdoen van negatieve energie? We hebben geweldige smudge sticks!

Gronden

Gronden, betekent eigenlijk, sterk staan. Jezelf in je kracht zetten. Uitgaan dat wat jij denkt en voelt helemaal goed is. Stabiel zijn.
Na een goede energetische reiniging ben je als het ware weer ‘nieuw’. Je mag er vanuit gaat dat hoe jij bent, wat je denkt en voelt, allemaal goed is.

Nu is het tijd om te gronden. Je wortels stevig in de grond te plaatsen. Je mag je veilig en gedragen voelen. Goed gegrond kun je de dag beter aan en blijf je bij jezelf. Zonder anderen te veroordelen overigens…

Dit kun je doen door een fijne grondende olie te gebruiken. Dé alleskunner is wat dit betreft Moeder Aarde. En voor de HSP’s onder ons: HSP Grounding.

Beschermen

Als je goed energetisch gereinigd bent, en ook fijn stabiel gegrond, dan wil je jezelf natuurlijk beschermen tegen ruis van buitenaf. Zo kun je je veilig voelen.
Je bouwt eigenlijk een onzichtbare bubbel om je heen, waar andere (negatieve) energie niet zomaar doorheen prikt.
Gebruik: bescherming of een mix van geranium en salie. Voor HSP: Protection.

Nanda K