Of je nu eens een diffuser bij een vriendin hebt zien staan, iets op Instagram bent tegengekomen of je nieuwsgierig bent naar ‘meukvrije’ producten… Dat maakt niet uit. Je wilt starten met het gebruik van etherische olie. Maar al snel merk je dat het aanbod nogal overweldigend is.

Voor ons, de mensen die al jaren bezig zijn, is het inmiddels zó ongelofelijk eenvoudig geworden. Op een gegeven moment weet je precies waar je wat voor kunt gebruiken. Maar ook wij zijn ergens begonnen. Daarom… alle tips op een rij om een eenvoudige start te maken met het gebruiken van etherische olie.

Kies een diffuser uit

Hoewel het hebben van een diffuser geen must is, is het wat mij betreft wel je eerste aankoop. Lees eerst de blog ‘waar let je op bij aanschaf van een diffuser‘ eens door, zodat je geen miskoop doet!

De diffuser van je dromen gevonden? Check dan direct even of hij toevallig ook in een startset zit. Je vind de Texel Wood, Texel Mint en de White Sensation in een startset.

Olie voor de geur of voor de werking?

Wil je olie puur voor de geur in een diffuser doen? Dan zou ik kiezen voor een paar heerlijke blends uit de Happy Home lijn. Deze is zeer toegankelijk.

Doe er wel even een High Immune bij. Is er iemand niet fit in huis? Druppel deze dan in het water van je diffuser.

Verder zijn deze oliën echte alleskunners:

  • pepermunt: tegen bv fruitvliegjes, hoofdpijn, als verkwikkende oppepper
  • citroen: om plaksel van stickers mee weg te krijgen, een paar druppels in de vaatwasser voor een instant frisse geur en makkelijk te combineren
  • tea tree: tegen allerlei soorten kwaaltjes, want bacterie en schimmel remmend.

Zelf mengen

Wil je op een gegeven moment zelf gaan mengen dan zijn er een paar regels. Je kunt álle enkelvoudige olie met elkaar mengen.

Wat vaak een handige vuistregel is: een paar druppels citrus (zoals bv bloedsinaasappel, tangerine, mandarijn, bergamot reggio), een paar druppels bloemen (ylang ylang, roos, frangipani) en een paar druppels kruid of bomen (basilicum, grove den, spar, kaneel).

Is een geur heel sterk, zoals bv frangipani, dan doe je daar 1 druppel van en een extra druppeltje citrus.

Zo kun je zelf heerlijk combineren.

Antwoorden op kwaaltjes

Wij schreven heel veel blogs over verschillende kwaaltjes, maar het meest overzichtelijk en volledig is ons olie ABC. We hebben deze ook voor kinderen.

En dan…

Gaandeweg zul je merken dat je steeds meer naar etherische olie gaat grijpen en in no time maak jij straks je eigen beautyproducten op maat, help jij je kinderen in slaap vallen met een fijne geur in de diffuser en geniet je met volle teugen van een meukvrij huishouden.

Meer lezen? Zie al ons blogs!

Nanda K