DIY Voetscrub

Het is heerlijk om jezelf af en toe eens te verwennen met een fijn voetenbadje. Heerlijke, zachte en verzorgde voeten. Wil jij dit ook? Dan geef ik jou een 100% natuurlijke oplossing voor een echt verwenmoment. 

DIY voetscrub in no time

Droge voeten is iets wat boven aan mijn irritatielijstje staat. Nu is het tijd voor een lekkere DIY voetscrub zonder chemicaliën, want die maken het alleen nog maar erger. Ik hou van snel en praktisch dus heb ik een recept gemaakt wat je echt binnen 10 minuten in een pot hebt zitten.
Haal je spullen hiervoor in huis en ga aan de slag. Na 10 minuten zit jij met je droge stappers in dat wellness badje en loop je na dagen nog op kussentjes.

DIY voetscrub recept

Ingrediënten:

75 gr epsom zout
125 gr magnesium vlokken
8 druppels etherische olie naar keuze
25 ml draagolie (bv abrikozenpitolie)

Klik hier voor je producten Voetscrubpakket euro 17,50

We gaan aan de slag:

Meng het epsomzout samen met de draagolie en de etherische olie goed door elkaar. Dit is je voetscrub. 

Zet een voetenbadje/teiltje met lauwwarm water op een handdoek klaar voor de bank of een stoel waar je ontspannen kan zitten. Voeg hier de 125 gram magnesium vlokken aan toe. Hou een voet boven het teiltje, neem wat scrub en werk deze met kleine ronddraaiende bewegingen in op je voet en zet deze daarna in het teiltje. Doe dit ook met je andere voet en laat deze vervolgens nog eens 20 minuten in het water rusten, sluit je ogen, ontspan en geniet.
Je zal merken dat het zout oplost en je een heerlijk rustgevend badje over hebt gehouden.
Na 20 minuten spoelt je je voeten goed af. Je kunt je voeten nog insmeren met een lekkere voedende crème.
Hierna kun je de hele wereld weer aan en loop je op wolkjes.

Epsomzout hydrateert de huid, vermindert ontstekingen en helpt bij herstel van spierpijn en kramp de draagolie voedt en verzacht de huid. Een heerlijke combinatie dus!

Wat kunnen magnesium vlokken voor je doen?

 • Ontspanning van uw spieren, zenuwstelsel en bloedvaten
 • Soepelere gewrichten
 • Meer energie
 • Uitgerust wakker worden
 • Uw huid voelt zachter aan
 • Voorkomt verkalking van bloedvaten
 • Sterkere botten en tanden
 • Biedt ondersteuning aan mineralen en vitamines
 • Stimuleert herstel na inspanning en sportprestaties
 • Eerste hulp bij (spier)krampen
 • Zeer belangrijk voor zwangere vrouwen omdat de magnesiumbehoefte 2 maal zo groot is
 • Voorkom en bestrijd krampen tijdens de zwangerschap

PS: de inhoud van de verpakking met magnesiumvlokken bevat magnesiumchloride. Voorkom aanraking met ogen en wonden op uw huid, dit geeft een onaangenaam gevoel. Spoel na het baden je bad of voetenbadje altijd goed uit.. Denk hierbij ook aan randen van het bad en de kraan. Omdat magnesium een natuurlijke zoutoplossing is kan het witte kringen en randen in het bad achterlaten.

Welke olie in mijn voetenbad?

Ga je voor een echte geurbeleving? Dan kun je goed voor citrusgeuren kiezen, maar denk ook aan bv vanille of eucalyptus. Echte wellnessgeuren, maar dan 100% natuurlijk.

Heb je een extraatje nodig? Dan kun je ook nog een drupje olie toevoegen aan het water van je voetenbad. Moeder Aarde voor wat extra gronding. Een van de oliën uit de chakralijn ter ondersteuning. Keuze genoeg!

Carolien B