De maandstand kan van invloed zijn op veel dingen. Zeker wanneer we te maken hebben met een bijzonder krachtige maan.
Wat kun je doen om gebruik te maken van de volle maan? En hoe deal je met de lasten ervan?

De lasten

  • het is superslim om bezig te zijn. Dat kan zijn door een lekker wandelingetje te maken. Of creatief bezig te zijn (extra lekker koken, tuinieren, schilderen etc). Dit om te voorkomen dat je in de nacht gaat woelen.
  • is het maanlicht in jouw kamer te scherp? Denk dan aan verduisterende gordijnen of draag een slaapmasker.
  • zet jouw diffuser aan in de woonkamer met daarin de olie Power of the Moon

De lusten

  • beweeg mee met het ritme van de maan. Bij een wassende maan ga je creëren, plannen, doen. Bij een afnemende maan ga je opschrijven wat goed ging, wat beter kan en bij jezelf naar binnen kijken. Neem pauzes en stiltes.
  • laad edelstenen en water op. Dit kun je doen tijdens de volle maan, of een dag ervoor of erna.
  • je kunt je eigen cyclus vergelijken met de maanstanden. Leuk om te doen en ook goed om je eigen lichaam beter te leren begrijpen hoe de energie in jouw lichaam stroomt. Vrouwen zijn nu eenmaal niet ‘gemaakt’ om altijd constant te presteren. Er is tijd van creëren en een tijd van rusten, reflecteren.

Werken met maanpunten

Vrouwen hebben 11 maanpunten. Mannen hebben er 1. Je kunt dat terugzien in de wijze waarop mannen vaak overkomen. Stabiel. Stabiel in emotie. Vrouwen worden vaak voor gek verklaart. Emotionele dieren. De cyclus in een vrouwlichaam gaat telkens de 11 maanpunten langs. Bij elke vrouw verschilt de volgorde. Maar na enige studie kun je deze maanpunten wel in je voordeel gaan gebruiken. In 28 dagen trekt de maan aan bepaalde punten in je lichaam, per punt duurt dat 2,5 dag.

Haar: je bent op je best! Neutraal in je communicatie en extravert
Navel: onzeker, vatbaar voor kritiek
Dijen: super productief, to do list worden allemaal afgetikt
Oorlel: je bent lekker kritisch. Op anderen én op je zelf. Je analytische vermogen is top.
Clitoris: je bent charmant en sociaal, perfecte timing voor een gezellige date
Vagina: je bent in deze tijd beter in kleine groepen. Ook het perfecte moment voor meditaties en in jezelf keren
Nek: je bent romantisch, kunt lyrisch worden over kleine schoonheden, perfecte dagen voor een wandeling in de natuur! Neem nu geen belangrijke beslissingen!
Borsten: nee zeggen is lastig, je bent meevoelend, lief. Geen goed moment voor een beslissing! Wel goed voor een dagje/avondje met je beste vriendin.
Lippen: een lastige. Je kunt veel communiceren, maar dat kan twee kanten op gaan. Dit is ook een moment waarop je veel twijfel kunt voelen. Blijf bij jezelf. Refecteer!
Wangen: heftig emotioneel, je wilt snel reageren op alles wat je raakt. Beter is dit even niet te doen!
Wenkbrauwen: hét ultieme moment om te brainstormen, te plannen, een vakantie te boeken en actieplannen te maken.

Conclusie

Belangrijkste tip: leer jezelf kennen. Reflecteer vaak genoeg, zodat je je heel bewust bent van jezelf en de invloeden van buitenaf je steeds minder uit het lood laat slaan.
Hoe je dat het beste kunt doen? Hou een paar maanden een journal bij. Schrijf dagelijks op wat je stemmingen en emotie’s zijn. Kun je een patroon ontdekken die samen loopt met de cyclus van de maan? Dan ben je hier gevoelig voor en kun je er op anticiperen. Zo kun je lastige beslissingen beter even uitstellen, van tevoren bedenken of je een week wat rustiger aan moet doen om goed te kunnen functioneren etc.

En voor iedereen die denkt ‘ach die maan-mumbo-jumbo’…. bedenk je even dat de maan in staat is onze hele zee uit zijn verband te trekken en van invloed is op eb en vloed. Als de maan zoiets kan, dan toch ook zeker werken op onze energie en emoties.

Nanda K