Bij het uitkiezen van de diffusers in ons assortiment, letten we altijd op een groot aantal punten. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze diffusers. We bestellen altijd eerst een sample, die we uitvoerig testen. Waar letten wij bijvoorbeeld op? En waar ga jij op letten bij de aanschaf van een diffuser?

1. Kwaliteit van de gebruikte materialen

Al onze diffusers hebben een watertank van gehard plastic. Oliën kunnen niet invreten op het plastic, zo komen er geen schadelijke stoffen vrij.

Is de behuizing van een fijn en duurzaam materiaal gemaakt en is de diffuser tijdloos in ieders interieur?

Pluggen de stekkers goed in en uit, staat de diffuser stabiel, zijn de eventuele losse onderdelen van degelijk materiaal?

2. Waterstop

Het tweede wat wij uitvoerig op testen is de waterstop. Een diffuser dient een waterstop te hebben, dit houdt in dat de diffuser uitslaat op het moment dat het water zich onder een bepaald niveau bevind. Werkt deze naar goed? Met andere woorden, kan hij niet droog komen te staan?

3. Verneveling

Werkt de verneveling naar behoren? Slaat er geen waterdamp neer rondom de diffuser. Er zijn vele mankementen waardoor dit kan gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan een luchtuitlaat op een verkeerde plek, een chip met te weinig trilfrequentie, waardoor het water en de olie niet fijn genoeg verneveld worden. Het gevolg is de neerdalende mist op jouw meubilair in plaats van dat de mist wordt opgenomen in de lucht.

Een van de mooiste diffusers die we ooit in ons handen hadden faalt hierin. En zo komt hij dus niet in de shop.

4. Duidelijk maximaal voor water?

Is er een duidelijk maximaal streepje voor de inhoud van de tank? Ontzettend belangrijk! Is deze er niet, heb je kans dat in no-time de luchtuitlaat vochtig wordt, bij de achterzijde van de chip komt en deze stuk maakt. Of dat je diffuser het helemaal niet goed doet doordat hij niet voldoende ruimte heeft in de kap om het water om te zetten in nevel.

5. Geluid

Is de diffuser stil in gebruik? Sommige diffusers maken zoveel herrie dat ze nauwelijks rustgevend zijn. Bij ons in de shop zijn ze allen stil tot bijzonder stil. Dit staat aangegeven in de beschrijving. Zelf ben ik erg gevoelig voor geluid, hoe mooi hij ook is, teveel geluid is gewoon geen optie.

6. Inhoud watertank

Vervolgens ga je letten op de inhoud van de tank. Ga jij de diffuser inzetten als luchtbevochtiger met een geurtje of zet jij hem in voor alleen een lekker geurtje in huis? Dit maakt namelijk het verschil in welke watertank voor jou goed zou zijn. Een lekker geurtje kan al snel met een kleinere watertank, ga jij echt voor het verhogen van de luchtvochtigheid dan is het verstandig de m2 aan te houden. Bij al onze diffusers staat aangegeven voor een ruimte tot welke oppervlakte deze geschikt is.

7. Functies

We hebben diffusers met lichtjes, met gekleurde lichtjes, kleurkeuzes etc. Denk er dus goed over na wat je graag zou willen dat jouw diffuser doet.

8. Is hij mooi?

En als laatste natuurlijk, heel belangrijk. Past hij bij jouw interieur? We hebben prachtige diffusers in licht en donker hout, glazen kappen en speciale kinderdiffusers. Als grootste diffuser webshop van Nederland hebben wij inmiddels meer dan 70 modellen die allemaal aan onze strenge kwaliteitseisen voldoen!

Nanda K