Suncatcher hanging in home during sunset. Many sun beams on the wall. Good Feng Shui, energy flow concept

Feng Shui, wat letterlijk “wind” en “water” betekent, is een oude Chinese leer die zich richt op het creëren van harmonie en balans in de omgeving. Het gelooft dat de manier waarop energie, of “chi”, door een ruimte stroomt, invloed heeft op ons welzijn en succes.

Volgens Feng Shui zijn er verschillende principes die gevolgd moeten worden om een positieve stroom van energie te bevorderen. Deze omvatten het minimaliseren van rommel, het gebruik van kleuren en materialen die de gewenste energie ondersteunen, en het positioneren van meubels en decoraties op een manier die de energiestroom bevordert.

Het doel van Feng Shui is om een omgeving te creëren die ondersteunend is voor de bewoners. Dit kan leiden tot verbeteringen in verschillende aspecten van het leven, zoals gezondheid, relaties, financiën en carrière.

Hoewel Feng Shui diepe wortels heeft in de Chinese cultuur, wordt het tegenwoordig wereldwijd toegepast. Mensen passen de principes van Feng Shui toe bij het inrichten van hun huizen, kantoren en zelfs tuinen om een positieve en evenwichtige omgeving te bevorderen.

Wat kun je bereiken met geuren op het gebied van een Feng Shui leefomgeving?

  1. Verbeteren van de energiestroom: Geuren kunnen helpen om de energiestroom, of “qi”, in een ruimte te verbeteren. Door het gebruik van geuren die aangenaam en verfrissend zijn, kun je de energie in de ruimte stimuleren en stagnatie voorkomen.
  2. Beïnvloeden van stemming en emoties: Geuren hebben het vermogen om onze stemming en emoties te beïnvloeden. Door geuren te kiezen die ontspannend en kalmerend zijn, zoals lavendel of kamille, kun je een rustige en vredige sfeer creëren. Aan de andere kant kunnen opwekkende geuren zoals citroen, bloedsinaasappel of pepermunt helpen om energie en vitaliteit toe te voegen aan een ruimte.
  3. Versterken van specifieke levensgebieden: In feng shui zijn verschillende delen van een ruimte gerelateerd aan specifieke levensgebieden, zoals gezondheid, rijkdom, carrière, liefde, etc. Door geuren te kiezen die corresponderen met deze levensgebieden, kun je de positieve energie in die gebieden versterken. Bijvoorbeeld, het gebruik van de geur van bergamot in het rijkdomsgebied kan helpen bij het aantrekken van overvloed en welvaart.

Voorbeelden van veel gebruikte geuren

Lavendel; heeft een kalmerende en ontspannende werking. Het wordt vaak gebruikt in slaapkamers of rustgevende ruimtes om een vredige sfeer te creëren en een goede nachtrust te bevorderen.

Sandelhout; heeft een warme en aardse geur. Het wordt geassocieerd met spirituele rust en wordt vaak gebruikt in meditatieruimtes of gebieden waar balans en harmonie gewenst zijn.

Pepermunt; heeft een verfrissende en verkwikkende werking. Het kan de energie stimuleren en de concentratie verbeteren. Het wordt vaak gebruikt in kantoren, studieruimtes of gebieden waar alertheid gewenst is.

Vanille; heeft een zoete en kalmerende geur. Het wordt geassocieerd met comfort en ontspanning. Het kan worden gebruikt in woonruimtes of andere gebieden waar een gezellige en ontspannen sfeer gewenst is.

Het is belangrijk om te onthouden dat persoonlijke voorkeur ook een rol speelt bij het kiezen van geuren in feng shui. Kies geuren die resoneren (passen) met jou en die een positieve en harmonieuze sfeer creëren in jouw specifieke ruimte.

Of je nu een fervent aanhanger bent van Feng Shui of niet, het kan interessant zijn om te experimenteren met enkele van de principes om te zien hoe ze van invloed kunnen zijn op jouw welzijn en de energie in jouw omgeving.

In de shop hebben wij prachtige feng shui hangers. Kom je langs om deze zelf te bekijken? Ze staan namelijk nog niet in de webshop!

Nanda K