Wie mij al enige tijd volgt weet dat ik ooit ben begonnen met de verkoop van diffusers, omdat ik de olie van Young Living gebruikte en geen mooie diffusers kon vinden die bij mijn interieur paste. Toen mijn webshop nog geen half jaar bestond, merkte ik dat er vaak wat weerstand was tegen de prijs van de oliën. En toen ging ik zelf eens goed nadenken…

Young Living olie en de overstap naar de Groene Linde

Young Living heb ik in 2019 een paar maanden met veel liefde verkocht. Ik was overtuigd van de werking en ondersteuning van etherische oliën.

Ik wilde daarbij open staan voor vernieuwing als dat een verbetering oplevert. Veel gehoorde opmerkingen van klanten waren bijvoorbeeld ‘Het werkt!’ en ‘ Maar het is wel duur in aanschaf’ of ‘Ik snap niet zo goed wat ik moet gebruiken’.

Als bepaalde opmerkingen of vragen vaak voorkomen dan doe ik er iets mee. Hetzij door er een blog over te schrijven en informatie te bundelen, hetzij door zelf op onderzoek uit te gaan.
Zodoende ben ik naar aanleiding van bovenstaande opmerkingen op zoek gegaan naar andere oliën.

Ik heb veel getest en uitgeprobeerd bij verschillende leveranciers. Verschillende oliën van bekende online shops bevatten maar een deel pure olie en worden afgevuld met een ander product. 

Toen kwam ik bij de Groene Linde terecht. 

Waarom de Groene Linde?

Wow! Wat een mooi bedrijf!

De Groene Linde is een familiebedrijf gevestigd in de kop van Noord-Holland met een prachtig, uitgebreid assortiment aan 100% pure en verantwoorde etherische oliën, aurasprays, crèmes, baby- en kinderproducten. Geen van deze producten bevatten chemische toevoegingen.

De informatie die over de producten te verkrijgen is, is transparant en laagdrempelig. Zo kan ik tegenwoordig bijvoorbeeld veel beter adviseren, omdat de informatie duidelijker is.

Daarbij vind ik het leuk dat het een kleinschalig familiebedrijf in onze eigen omgeving is.

De productenlijn is zó uitgebreid, superfijn voor iedereen die begint met het gebruik van etherische olie. Denk aan kant-en-klare roll-on’s, sprays, cupping olie etc. etc.

Prijzen vergelijken

De eerlijke prijzen haalden ons helemaal over de streep. Maar hoe kan dat nu? Achter Young Living zit een systeem van silver en diamond verkopers, rankings en weet ik veel wat. Multi level marketing. Een verkoper probeert een eigen team om zich heen te bouwen en verdient commissie op iedereen die daar ‘onder’ verkoopt. Iedereen moet betaalt worden en dat doet uiteindelijk de koper van het product. A billion dollar industry…

Ter vergelijking:

Een flesje kaneelschors van Young Living: EUR 31,45
Een flesje kaneelschors in deze shop: EUR 14,95
Bizar toch? Zal ik er nog een schepje bovenop doen? Het flesje van Young Living is 5ml, die van de Groene Linde 10ml. 

Een slordige rekensom vertelt ons dus dat je 80% meer betaalt. Voor exact hetzelfde product. 

Ok, misschien een uitzondering? We nemen een proef op de som. 
Cypres: YL EUR 22,87 (15ml) versus EUR 9,85 (10ml), omgerekend gaat er 50% op de prijs.

Ik krijg vaak de vraag of de olie dan wel goed en 100% natuurlijk is. Eigenlijk is veel olie 100% natuurlijk. De kwaliteit van de olie wordt bepaald door de persing. Zowel Young Living als de Groene Linde gebruiken uitsluitend 1e persing olie. De puurste vorm.

Heb je olie uit 2e, 3e persing (en verder) dan gaat de kwaliteit wat achteruit. De echt goedkope oliën (bv Action) zijn daarbij vaak aangelengd met een basisolie.

Ik heb de prijzen op de site van Young Living gevonden. De prijzen van olie wijzigen nog wel eens, dus is misschien niet meer exact actueel wannneer je dit leest.

Young Living versus de Groene Linde. Wat een verschil!

En de diffusers dan?

Een andere vraag die ik vaak krijg is of mijn diffusers wel veilig zijn. Ja. Dat zijn ze. Oók met citroenolie. Het enige wat je daarvoor eigenlijk nodig hebt, is PP5 plastic voor het waterreservoir.

Kom je even kijken wat er in de shop staat?

Carolien B