Snel aan de slag met je nieuwe filterdiffuser:

De aanschaf van een diffuser is niet goedkoop. Daarom is het extra belangrijk dat u de diffuser op de juiste wijzen gebruikt en reinigt, als u even de tijd neemt om dit door te lezen heeft u er lang plezier van.

 1. Zorg dat de diffuser is ontdaan van al het verpakkingsmateriaal en de eventueel aanwezige absorptiepad in de watertank.
 2. Test uw diffuser eerst door de watertank te vullen met koud / lauw water (gebruik nooit warm water) tot 1 cm onder de rand of tot de max. streep. Pas hierbij goed op dat er geen water in het motorblokje komt aan de bovenzijde (dop) van uw diffuser.
 3. Zet de diffuser in elkaar. Voor elk gebruik is het van belang dat u de filter eerst goed laat absorberen voor ongeveer 5 min, anders zal er geen nevel ontstaan. Zet hem vervolgens aan door op de on/mist knop te drukken. Verneveld hij naar wens dan kunt u de watertank vullen tot 1 cm onder de rand of tot de Max. streep en voeg 1 tot 3 druppels 100% etherische olie toe. Let op! Ga nooit over de maximaal streep heen met water, de diffuser kan dan niet vernevelen.
 4. Plaats de diffuser op een vlakke stabiele ondergrond. Niet in de buurt van elektronische apparatuur.

Algemene handleiding filter diffuser:

Dit is een algemene handleiding om u wegwijs te maken in het gebruik van uw filter diffuser. U heeft ook een Engelstalige handleiding meegeleverd gekregen, lees deze altijd goed door voor specifieke gebruikers instructies.

Een diffuser is een elektronisch apparaat waarmee u koud water in combinatie met etherische oliën diffuust. Het is van belang dat u de diffuser nooit onbeheerd achterlaat en oppast met kinderen, het is immers geen speelgoed. Plaats een diffuser altijd op een vlakke en stabiele ondergrond, het liefst op een plek waar kinderen of huisdieren niet bij kunnen, en zorg dat er geen elektronische apparatuur in de buurt staat i.v.m. met de nevel die vrij komt tijdens het diffusen.

Instructie:

Al onze aroma diffusers werken op basis van koude ultrasonische nevel verspreiding. Het is dus geen hete stoom, maar een gezonde nevel van minuscule waterdamp.

 1. Elke filter diffuser heeft een luchtinlaat aan de bovenkant van de dop / deksel. Wees voorzichtig met het vullen van de diffuser dat het motorblokje niet in aanraking komt met het water. Als hier onverhoopt toch wat water inloopt zet de diffuser dan direct op zijn kop op een droge doek en laat de diffuser zeker 24 uur drogen. Niet op een kachel !
 2. Zet uw diffuser nooit aan zonder water ! Het is mogelijk dat de ultrasonische chip dan beschadigd raakt door oververhitting. Al onze diffuser beschikken over een water/noodstop, dit houdt in dat als de diffuser zonder water raakt hij automatisch afslaat.
 3. Vul de diffuser eerst met water tot 1 cm onder de rand of tot aan de Max. streep en voeg daarna de oliën pas toe. Houd deze max indicatie altijd aan. Als u er teveel water in zit is er geen ruimte om de lucht aan te zuigen en het water te vernevelen.
 4. Gebruik een goede kwaliteit 100% etherische olie. Zelf werken wij met de etherische oliën van De Groene Linde. Deze oliën zijn verkrijgbaar in onze webshop.
  Het gebruik van een diffuser is goed voor uw gezondheid en welzijn. Bespaar hierbij niet op de olie die hier toe bijdraagt. Ook dit is weer een hele uitgaven, maar doordat u er niet veel van nodig heeft is dit het zeker waard. De oliën van De Groene Linde zijn 100% natuurlijk en bevatten geen chemicaliën of synthetische toevoegingen.
 5. Vul de diffuser bij voorkeur met gedemineraliseerd water, dit voorkomt kalkaanslag en zo zal uw diffuser langer mee gaan. Gedemineraliseerd water is te koop bij de supermarkt. U kunt zelf ook water koken en dit af laten koelen. Let er wel op dat het water schoon is.

Dagelijks reinigen van uw diffuser

Na het gebruik van uw diffuser is het van groot belang dat u de diffuser reinigt en droogt. Ook dit draagt weer bij aan de levensduur.

 1. Haal altijd de stekker uit het stopcontact als u geen gebruik maakt van uw diffuser of als u deze wilt reinigen.
 2. Giet het water / olie mengsel uit uw diffuser. Veeg uw diffuser droog met keukenpapier of een schone en droge katoenen doek. Maak de ultrasonische chip zonder druk schoon met een wattenstaafje. Deze chip is erg fragiel, wees voorzichtig. Spoel de filter uit met warm water en wat druppeltjes azijn zodat de restanten olie niet in de filter achter blijven. Laat de filter eventueel drogen en gebruik uw reserve filter voor het volgende gebruik. Zo kunt u makkelijk wisselen. (Let goed op bij het verschonen van de filter dat u het veertje onderin de filterbuis niet kwijt raakt, het veertje is onmisbaar in uw diffuser)
 3. De diffuser is klaar voor gebruik.

Periodiek reinigen van uw diffuser

Afhankelijk van de intensiteit van uw gebruik is het nodig uw diffuser een periodieke reiniging te geven. Zelf doe ik dit gemiddeld 1 x per week bij dagelijks gebruik.

 1. Vul uw diffuser met schoon kraanwater of gedemineraliseerd water. Voeg 5 druppels witte azijn toe. Dit zorgt ervoor dat de achtergebleven oliën oplossen.
 2. Zet uw diffuser op een vlakke stabiele ondergrond en laat hem 5 minuten vernevelen.
 3. Laat vervolgens het water met daarbij de azijn uit de diffuser lopen.
 4. Als de filter bruin is of pluizig wordt, dient u een nieuwe filter te plaatsen. Er worden er 2 meegeleverd bij uw nieuwe diffuser. U kunt nieuwe filters aanschaffen in onze webshop. U kunt een wattenstaafje gebruiken met daarop azijn om kleine hoekjes schoon te maken. Ook de ultrasonische chip kunt u nu voorzichtig reinigen met dit wattenstaafje. Wees heel voorzichtig !!
 5. Vul de diffuser met schoon water en laat hem nogmaals 5 minuten vernevelen.
 6. U diffuser is klaar voor gebruik.
Carolien