SNEL AAN DE SLAG MET JOUW NIEUWE DIFFUSER

Van harte gefeliciteerd met deze mooie aankoop!

We willen natuurlijk dat je zo lang mogelijk van jouw diffuser geniet. Daarom is het extra belangrijk dat je de diffuser op de juiste wijze gebruikt en reinigt. Als je even de tijd neemt om dit door te lezen heb je er lang plezier van.

IN GEBRUIK NEMEN

1. Elke diffuser heeft een Engelstalige handleiding. Lees ook deze goed door voor specifieke gebruikersinstructies.

2. Zorg dat de diffuser is ontdaan van het verpakkingsmateriaal en de eventueel aanwezige absorptiepad in de watertank.

3. Test de diffuser eerst door een maatbekertje koud water in de watertank te laten lopen. Gebruik bij voorkeur gedemineraliseerd water om kalkaanslag te voorkomen. Pas op dat er geen water bij de luchtuitlaat komt. Houd de aangegeven ml. inhoud altijd aan.

4. Zet de diffuser in elkaar. Let hierbij goed op dat alle onderdelen perfect passen en aansluiten. Komt er water waar het niet moet komen, dan zal de diffuser afslaan of stuk gaan. Zet hem aan door op de mist / on knop te drukken.

5. Vernevelt hij naar wens? Dan kun je hem vullen tot de max. streep / sticker (erg belangrijk, anders gaat je diffuser stuk). Voeg aan het water 1-5 druppels etherische olie toe.

6. Gebruik alleen 100% etherische olie. In de webshop vind je allerlei enkelvoudige oliën en blends van De Groene Linde. Deze bevatten geen chemicaliën of synthetische toevoegingen.

7. Plaats een diffuser altijd op een stabiele ondergrond. Het liefst op een plek waar kinderen of huisdieren niet bij kunnen.

8. Het is belangrijk dat je de diffuser nooit onbeheerd achterlaat. 

9. Zorg ervoor dat er geen andere elektronische apparatuur in de omgeving staat. De koudwaterdamp kan apparaten beschadigen. Plaats ook geen diffuser direct op hout (gebruik dan bv een extra bord/plankje onder je diffuser).

LET OP: waterschade vergoeden wij niet.

PROBLEMEN OPLOSSEN

1. Elke diffuser heeft een luchtinlaat aan de zijkant van de watertank. Het is belangrijk dat daar geen water inkomt. Als hier onverhoopt toch water inloopt, zet de diffuser dan direct op zijn kop op een droge doek en laat de diffuser zeker 24 uur drogen. Niet op een kachel!

2. Zet je diffuser nooit aan zonder water. Daarmee beschadig je de ultrasonische chip. Al onze diffusers beschikken over een water/noodstop, dit houdt in dat de diffuser automatisch stopt als het water op is. Het eventuele licht van de diffuser is te gebruiken als er water in zit.

REINIGEN

Lees de blog: hoe maak ik mijn diffuser schoon.