Een terechte vraag. Na verloop van tijd zie je dat er een waas of olie-residu achterblijft in je diffuser. En natuurlijk gun je jouw diffuser een lang en gelukkig leven, dus zul je hem af en toe moeten reinigen. Hier voor jou de beste tips op een rij. En geloof me, eenmaal in je routine is dit een klusje van niets!

Het dagelijks reinigen van jouw diffuser

Na het gebruik van de diffuser is het van belang dat je de diffuser reinigt en droogt. Dit draagt bij aan de levensduur van jouw diffuser. Zo maak ik een diffuser schoon:

1. Haal altijd de stekker uit het stopcontact als je de diffuser niet gebruikt, gaat reinigen en of gaat vullen.

2. Giet het water uit de diffuser. Let hierbij op dat je het water voorzichtig uitgiet. Veeg de diffuser droog met keukenpapier, tissue of schone en droge katoenen doek. Hydrofiele doeken zijn hiervoor erg fijn! Maak de ultrasonische chip voorzichtig zonder druk schoon met een wattenstaafje. Deze chip is erg fragiel dus voorzichtigheid is erg belangrijk.

Periodieke reiniging van jouw diffuser

Afhankelijk van de frequentie waarmee jij jouw diffuser gebruikt volg je de onderstaande stappen. Bij dagelijks gebruik van je diffuser raad ik je aan deze elke twee weken even grondig te reinigen.

1. Vul de diffuser voor de helft met lauw kraanwater.
2. Zet de diffuser op een vlakke stabiele ondergrond en laat hem 30 minuten vernevelen.
4. Laat vervolgens het water uit de diffuser lopen.
3. Zie je nog restjes olie? Deze kun je met een doekje met wat alcohol weg vegen.
5. Met een wattenstaafje kun je de randjes van bijvoorbeeld de chip onderin de diffuser extra schoonmaken. Wees hierbij voorzichtig met de fragiele chip!
6. Vul de diffuser nu met lauw water en laat hem nog even 15 min draaien.
7. Laat het water weer uit de diffuser lopen en droog de binnenzijde goed met een katoenen droge doek.
8. Maak ook de kap en losse onderdelen goed schoon.
9. Aan de onderzijde van de diffuser vind je een luchttoevoer roostertje. Via dit rooster haalt de diffuser zijn verse lucht naar binnen. Maar via dit rooster komt er ook stof in de diffuser. Controleer dit roostertje wekelijks op stof. Door te blazen of met een stofzuiger heel voorzichtig over het roostertje te gaan verwijder je het eventuele aanwezige stof.

Extra tip: blijft er toch en olie residu achter? Leg dan een schijfje citroen in de tank of een druppel citroenolie.

Geniet van je mooie diffuser!

Carolien B