Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om muggen op afstand te houden, zijn etherische oliën een goede optie. Deze oliën hebben niet alleen een heerlijke, subtiele geur, maar ze kunnen ook helpen om muggen op afstand te houden vanwege hun insectenwerende eigenschappen. Hier zijn zes etherische oliën die je kunt gebruiken om muggen te weren:

  1. Lemongrass: Lemongrass staat bekend om zijn sterke geur die muggen afstoot. Je kunt een paar druppels lemongrass-olie mengen met een draagolie, zoals jojoba of amandelolie, en dit op je huid aanbrengen.
  2. Lavendelolie: Lavendel heeft niet alleen een ontspannende geur, maar werkt ook goed om muggen weg te houden. Je kunt een paar druppels lavendelolie toevoegen aan een sprayfles met water en dit mengsel op je huid of kleding aanbrengen.
  3. Pepermuntolie: De geur van pepermuntolie is verfrissend voor mensen, maar muggen vinden het verschrikkelijk. Meng een paar druppels pepermuntolie met water en breng dit aan op je huid.
  4. Eucalyptusolie: Eucalyptusolie heeft een sterke geur die muggen op afstand houdt. Verdun een paar druppels eucalyptusolie met een draagolie en breng dit aan op je huid.
  5. Tea tree-olie: Tea tree-olie heeft niet alleen antiseptische eigenschappen, maar het werkt ook als een insectenwerend middel. Meng een paar druppels tea tree-olie met water en breng het aan op je huid. Let op! De geur van tea tree vind lang niet iedereen lekker!
  6. Last but not least… wij hebben een hele lijn met een kant-en-klare spray, roller én olie in volwassen en junior variant. Daarmee kun je niet de mist in gaan!
    Outdoor olie | spray | roller
    Outdoor Junior olie | spray | roller

Het is belangrijk op te merken dat etherische oliën geconcentreerd zijn en sommige mensen mogelijk gevoelig kunnen zijn voor bepaalde oliën. Doe altijd een patchtest op een klein stukje huid om te controleren of je geen allergische reactie hebt voordat je de oliën op grote delen van je lichaam aanbrengt.

Met deze etherische oliën kun je genieten van de voordelen van natuurlijke muggenwerende middelen en tegelijkertijd een aangename geur ervaren.

Nanda K