Een diffuser kan in jouw huis zorgen voor een fijne geur en daarbij ondersteuning bieden. Ik vertel je er alles over!

Wat doet een diffuser?

Een diffuser is voorzien van een watertankje, waar je kraanwater in kunt doen. Zodra je de diffuser aan zet, begint hij het water te vernevelen. Het ziet er uit als stoom, maar het is koude waterdamp.
Deze waterdamp zorgt voor een betere luchtvochtigheid in de ruimte waar hij staat.

Door gebruik van verwarming en airco is de luchtvochtigheid in een ruimte vaak niet goed genoeg.

Een beetje magie

Nu komt het… aan het water in je diffuser kun je een beetje magie toevoegen!
Een olie om jou een goed gevoel te geven. Gewoon, omdat de geur jou aanspreekt, ik kan zelf altijd erg blij worden van petit grain. Een ander heeft een instant geluksgevoel bij kaneel of vanille. In de shop vind je talloze heerlijke geur die je in een bepaalde stemming brengen. Die je ‘s avonds bij je kopje thee of een wijntje even helemaal zen maken.

Naast deze toepassing kun je etherische olie ook goed gebruiken als ondersteuning bij een probleem. In de geschiedenis werden essentiële oliën al eeuwen gebruikt, dus waarom niet in een modern huishouden?

Laat ik je een aantal voorbeelden geven.

In de woonkamer

In de woonkamer gebruik ik regelmatig eucalyptus en pepermunt. Geuren die kookluchtjes uit een open keuken snel doen oplossen.
Overdag vul ik de diffuser vaak met een blend uit de Happy Home lijn. De Clean & Bright geeft mij een fijn gevoel van een schoon en opgeruimd huis.
Loopt er iemand te snotteren in huis? Dan gaat steevast de High Immuun in de diffuser. Salie is ook een fantastische subtiele reiniger van de lucht.
‘s Avonds, als alles weer rustig is en de kinderen naar bed, experimenteer ik graag met blends die bij het seizoen passen. Zie hiervoor bijvoorbeeld mijn herfstblog.

Thuiswerkplek

Ik werk vanuit huis en meerdere van mijn klanten werken op deze manier. Ze hebben een fijne werkplek ingericht en op het bureau staat een diffuser. Deze wordt bij mij ‘s morgens gevuld met een lekker ‘zen’ geur. Zen & Silence van de Happy Home lijn bijvoorbeeld. Zo rond een uur is het tijd voor de after lunch dip. De Focus & Boost of een pepermunt of citrusgeur kunnen je dan prima bij de les houden. Lees gerust onze blog over thuiswerken voor meer tips

Kinderkamer

Kids kunnen echt genieten van hun diffuser (we hebben speciale diffusers voor kinderen die bv op een plafond kunnen projecteren).
In de diffuser kun je speciale oliën uit de kinderlijn doen zoals Kippendroom en Beschermbeer. Lavendel vinden de meeste meisjes ook heerlijk. Ik verras mijn kinderen vaak met een lekkere geur.

Slaapkamer

Een goede nachtrust komt niet altijd vanzelf. In de slaapkamer kun je je diffuser inzetten tegen stress. Doe de heerlijke, subtiele Altai in je diffuser, of een de Happy Home blend Sleep & Dream. Beetje verkouden? De High Immuun of eucalyptus zorgen voor verlichting.
Hooikoorts? Ook daar zijn oplossingen voor, zodat je in elk geval heerlijk kunt slapen. Slaapproblemen? Schaapje 14!

Tuin

Ja, zelfs in de tuin kun je een diffuser gebruiken. Zet deze lekker op je tuintafel, gevuld met Groene Muskiet of lemongrass weer je vervelende muggen en kun jij extra lang genieten van die mooie zomeravonden.

Meer weten?

Wil je meer weten over de veelzijdige toepassing van diffusers? Lees dan de blogs en het olie ABC eens door. Welke diffuser past er nou bij jou? Ook hier helpen wij jou graag mee verder in de volgende blog.

Liever shoppen?