hooikoorts en etherische olie

In mei en juni is het bij ons druk met vragen… Hoé kunnen we van die hooikoorts af komen? Die ellendige jeuk, die loopneus! Prikkende ogen.

Hooikoorts en etherische olie gaan gelukkig goed samen! Je kunt namelijk wel degelijk iets doen om het, in elk geval voor een groot deel, weg te nemen.

Wat is hooikoorts precies?

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel (pollen) van bomen, grassen en planten. Door die kleine deeltjes in de lucht ga je niezen, krijg je jeuk, soms zelfs huiduitslag, voel je je benauwd. Je kunt je voorstellen dat je er ook enorm moe van raakt. Dat terwijl je steeds slechter slaapt.

Kortom, je raakt letterlijk en figuurlijk geïrriteerd.

Jouw hooikoorts en etherische olie

Normaal gesproken is het wel eens een beetje proberen en testen wat helpt om je van een kwaal af te helpen met etherische olie.

Goed nieuws! Voor hooikoorts hebben we echter een beproefde methode! Die werkt zonder uitzondering.

Dit magische trio gaat jouw ellende verlichten:

Hoe kun je ze inzetten?
Doe van alle drie de oliën 2 (of 3) druppels aangevuld met water in een diffuser (we hebben ook prachtige diffusers in onze shop!) en vernevel op deze manier de weldadige oliën. Je zult na een minuut of tien al verlichting voelen. De irritatie bij je ogen wordt minder, je luchtwegen worden vrijgemaakt.

Op deze manier kun je dus ook weer rustig met de ramen open slapen. Gewoon een diffuser naast je bed en in alle rust slapen. En weer eens uitgerust wakker worden.

Hooikoorts onderweg

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar meestal overvalt het hooikoortsseizoen mij toch een beetje. Op een dag stap ik in de auto, blaast er lucht en bam! Daar is het…

Voor onderweg hebben we een handige neusinhaler, die instant werkt. Hou deze lekker in je auto of in je tas voor onderweg. Onmisbaar in de warme maanden!

Handig pakket

Hij jij verschillende oliën al in huis, dan is dat perfect natuurlijk! Maar wil je alles nieuw aanschaffen? Dan is de 4-delige allergieset een mooi cadeau aan jezelf.
Voor nog geen dertig euro ben jij voor een heel seizoen voorzien van een 100% natuurlijke oplossing.

Kinderen

Voor kinderen is pepermunt te sterk, in plaats daarvan kun je goed kruizemunt gebruiken. Wij hebben kruizemunt ook in een 4-delige allergieset voor kids gedaan! Hier zitten 3 inhalers bij je die je zelf kunt vullen en in de sport- en/of schooltas doen. Zo heb je altijd iets bij je!

Nog één grote plus

Er is nog een hele grote plus aan het gebruik van etherische olie bij het oplossen van je klachten ten opzichte van medicijnen. In veel medicijnen tegen hooikoorts zit de stof cetirizine, die kan zorgen voor een suf of moe gevoel.
Van ons trio krijg je, met name door de pepermunt en citroen, juist een opgepept gevoel.

Kortom,… een gouden combinatie die er voor zorgt dat je weer heerlijk kunt gaan slapen.

Nanda K