Heb je ooit de hemelse geur van lavendel of de opwekkende geur van pepermunt in bad ervaren? Dan weet je hoe etherische oliën je badritueel kunnen transformeren. Deze krachtige oliën, gewonnen uit planten, bieden een scala aan therapeutische voordelen. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van etherische olie in bad en geven we je tips om de ultieme ontspannende ervaring te creëren.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn geconcentreerde plantenextracten die de unieke geur en eigenschappen van de bronplant behouden. Ze worden al eeuwenlang gebruikt in aromatherapie en traditionele geneeskunde vanwege hun therapeutische voordelen.

Waarom etherische olie in bad gebruiken?

  1. Ontspanning: lavendelolie en kamille-olie zijn bekend om hun rustgevende eigenschappen. Ze helpen spieren te ontspannen en stress te verminderen.
  2. Energieboost: Citrusoliën zoals citroen en sinaasappel kunnen je een energieboost geven en je humeur verbeteren.
  3. Huidverzorging: Veel oliën, zoals tea tree en geranium, hebben anti-septische en ontstekingsremmende eigenschappen die goed zijn voor de huid.

Hoe gebruik je etherische olie in bad?

  1. Verdun de olie: etherische oliën zijn geconcentreerd, dus het is essentieel om ze te verdunnen voordat je ze aan het badwater toevoegt. Gebruik een draagolie. Meer lezen over diverse draagoliën: Welke draagolie gebruiken. Amandelolie is bijvoorbeeld een alleskunner! Zorg wel voor een goede mengverhouding. Voor kinderen vanaf 15+ en volwassenen kun je aanhouden 10 ml draagolie + 13-25 druppels olie. Maak je een bad voor een kind, check dan even deze post: veilig gebruik van etherische olie.
  2. Meng goed: Zorg ervoor dat de olie gelijkmatig in het badwater wordt verdeeld om direct contact met geconcentreerde olie te voorkomen.
  3. Test eerst: Als je een gevoelige huid hebt of een nieuwe olie probeert, is het een goed idee om eerst een patch-test te doen.

Magnesium

Wat ook enorm fijn is voor héél veel dingen, is het toevoegen van magnesium aan je bad. Zeker wanneer je kampt met depressieve gevoelens, vermoeidheid, prikkelbaarheid, onrustige spieren, spiertintelingen en moeit hebt met concentratie, kun je eens denken aan het toevoegen van magnesium. Lees er hier meer over: Magisch Magnesium.

Conclusie

Het toevoegen van etherische olie aan je bad kan een eenvoudige manier zijn om je badritueel op te fleuren en van de therapeutische voordelen ervan te genieten . Of je nu zoekt naar ontspanning, verkwikking of huidverzorging, er is een etherische olie die past bij jouw behoeften.


Wil je snel een bad nemen na het lezen van dit blog? Dan hebben we ook mooie kant-en-klare blends voor jou!

Nanda K