Als de zomer is aangebroken, dan betekent dat lange, zonnige dagen, vakanties, en volop tijd om te ontspannen en te genieten van de warme temperaturen. We bereiden ons voor op een seizoen vol avontuur en fun. Daar kunnen etherische oliën zeker aan bijdragen.

Deze natuurlijke oliën, gewonnen uit planten, hebben niet alleen heerlijke geuren, maar bieden ook verschillende voordelen voor onze gezondheid en welzijn. Laten we eens kijken hoe we etherische oliën kunnen integreren in onze zomerse routine voor een verfrissende en revitaliserende ervaring.

 1. Verkoeling en verfrissing:
  Op warme zomerdagen is het belangrijk om ons lichaam koel te houden en gehydrateerd te blijven. Tip één is dus om veel te drinken. Etherische oliën zoals pepermunt, eucalyptus en citroengras hebben verkoelende eigenschappen en kunnen helpen om ons lichaamstemperatuur te verlagen. Voeg een paar druppels van deze oliën toe aan een spray flacon gevuld met water en vernevel het mengsel over je gezicht en nek voor een verfrissende mist. Bewaar de spray in de koelkast voor een extra verfrissend moment. Je kunt ook een paar druppels toevoegen aan je badwater voor een verkoelend bad na een lange dag in de zon. We hebben in de shop ook fijne hydrolaten staan, die je in de koelkast kunt bewaren, en gebruiken als een frisse oppepper voor je huid!
 2. Natuurlijke insectenwerende middelen:
  Hoewel de zomermaanden vol zijn van buitenactiviteiten, kunnen vervelende insecten soms een spelbreker zijn. Gelukkig kunnen etherische oliën ons beschermen tegen insectenbeten op een natuurlijke manier. Oliën zoals lavendel en lemongrass hebben insectenwerende eigenschappen en kunnen worden gebruikt als een natuurlijk alternatief voor chemische sprays. Meng een paar druppels van deze oliën met een draagolie zoals jojoba-olie en breng het aan op je huid voordat je naar buiten gaat. Dit zal je helpen om ongewenste insecten op afstand te houden. Of gebruik de kant en klare Bzz off lijn. Deze is verkrijgbaar in de junior (tot 6 jaar) en volwassen versie.
  Toch gestoken? Dan kan Itsy Bitsy de pijn verzachten.
 3. Zomerse Huidverzorging:
  De zon kan zijn tol eisen van onze huid tijdens de zomermaanden. Gelukkig kunnen etherische oliën ons helpen om onze huid gezond en stralend te houden. Lavendelolie staat bekend om zijn kalmerende en helende eigenschappen en kan worden gebruikt om zonnebrand te verzachten. Zelf gebruik ik altijd EHBO olie. Deze alleskunner is ook zeker een fijne olie bij een verbrande huid. Daarnaast is Aloë Vera spray ook superfijn!

  Voeg een paar druppels van de lavendelolie toe aan een hydraterende crème of draagolie en masseer het zachtjes in je huid na een dag in de zon.

  Heb je last van een droge huid? Of vervel je? Dan is shea boter een uitkomst!

 4. Benauwd?
  Ik kan zelf nog wel eens echt benauwd worden als de luchtvochtigheid hoog is. Ik doe dan een diffuser aan met daarin het hooikoorts trio. 2 Druppels citroen, 2 druppels pepermunt en 2 druppels lavendel. Dat helpt direct tegen dat vervelende gevoel!

Kortom, laat de zomer maar komen met deze fijne tips om het nog nét even leuker te maken!

Meer lezen over de zomer?

Nanda K